image background tache de café
photo 1 intérieur Quartier Général photo 2 intérieur Quartier Général photo 3 intérieur Quartier Général photo 4 intérieur Quartier Général photo 5 intérieur Quartier Général

Studentenverblijf in Brussel

13 kamers

gemeubelde (privé-badkamer)

Lees meer

Dichtbij

de universiteit

Hogescholen,
winkels en openbaar vervoer

Ultravriendelijke

sfeer

Lees meer
image tache background

Generaal Jacqueslaan 177, 1050 Brussel

image scotch carte

Algemene Informatie

Le Quartier Général is een studentenhuis, gevestigd in een voormalig Brussels herenhuis, dat volledig gerenoveerd is in 2014 op basis van een vergunning van de gemeente Elsene. Het heeft een ultramoderne infrastructuur en voldoet aan alle veiligheidsnormen die voor dit type gebouw van toepassing zijn.

Het gebouw beschikt over 13 gemeubelde kamers, 7 tweepersoonskamers, 6 eenpersoonskamers en één twee-slaapkamer duplex appartement, verdeeld over 6 verdiepingen. Elke kamer heeft een privé badkamer (met douche).

Het duplex appartement heeft een oppervlakte van 80 m2, beschikt over 2 slaapkamers, 1 badkamer, 1 ingerichte keuken, 1 woonkamer en 1 studeerkamer op de tussenverdieping.

Naast hun private ruimten, genieten de studenten van het gebruik van de gemeenschappelijke delen die mede de sfeer en de uitstraling van het gebouw bepalen.

  • recreatieve hal met berging voor fietsen, tafelvoetbal ...
  • keuken / eetkamer met uitzicht op de binnenplaats (2 vaatwassers, 4 koelkasten, private opbergruimtes voor etenswaren, 2 magnetrons)
  • lounge
  • studeerkamer uitgerust met 3 vaste PC's en een printer
  • kelder met wasmachine / droger en een diepvries

De gehele residentie is voorzien van WIFI.

Er wordt een vast bedrag van 80 euro aangerekend (zie de tarieven in de sectie BESCHRIJVING KAMERS), inclusief het gebruik van alle voorziene infrastructuur plus gratis WiFi, schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimtes 2X / week, water, elektriciteit en verwarming.

photos intérieur Quartier Général 8 photos intérieur Quartier Général 9
image tache background 2

Filosofie en werkwijze

photo intérieur Quartier Général 9 photo intérieur Quartier Général 10

Het management van Le Quartier Général wil graag dat er in de woning een geest van verantwoordelijkheid en solidariteit leeft onder de medehuurders. Een huisreglement, geschreven met een eerder richtinggevende dan bindende insteek, beschrijft de wijze van functioneren en de houding die gevraagd wordt van de studenten, zodat iedereen een comfortabel verblijf heeft en het studeren optimal kan verlopen.

Een contactpersoon bezoekt de residentie één keer per week om na te gaan of het reglement wordt nageleefd en om verzoeken of feedback van de studenten te verzamelen.

We vragen daarnaast ook aan de studenten om in de residentie milieuvriendelijke gewoonten aan te nemen, waardoor zij nog trotser kunnen zijn op het feit dat ze behoren tot een kleine gemeenschap die op zijn manier bijdraagt aan het behoud van de planeet .

image flèche contact

Contact

photo An Galmart

An Galmart

Administratie

Tel: +32 (0)477 62 83 96

Mail: angalmart@telenet.be

Website gebouwd door Rocket Lab - Web agency in Brussel.

Lien retour en haut de page